Add more content here...

Stević i Jovanov šampionski, Gladović srebrni

Srpski reprezentativci nastavili su sa odličnim rezultatima na „Riga Openu 2018“ turniru G1 klase. Posle Milice Mandić i Tijane Bogdanović drugog takmičarskog dana medaljama su se okitili Serdja Stević, Draško Jovanov i Miloš Gladović.
Serdja Stević trijumfovala je u kategoriji do 63 kilograma. Ona je u velikom finalu bila bolja od Ruskinje Elzavete Surkove. Stevićeva je bila dominantna tokom svih mečeva. U duelu za ulazak u finale pobedila je još jednu Ruskinju Elizavetu Fovenko 26 -1. Ukrajinku Julijanu Lipatovu srpska šampionka pobedila je sa 28 -14 u četvrtfinalu.

-Drago mi je što sam ostvarila ovako dobar rezultat pobedama u četiri meča. Naročito jer je ova zlatna medalja došla u godini kada izlazim iz juniora. Nadam se da ću u kao seniorka nastaviti sa odličnim rezultatima istakla je Serdja Stević.
Draško Jovanov trijumfovao je u kategoriji preko 87 kilograma i osvojio zlatno odličje. U velikom finalu pobedio je Ukrajinca Mihaela Selesta 25: 23. Na putu do najvišeg stepenika pobedničkog postolja, u polufinalu pobedio je Rusa Mihaila Priaznikova 6: 4. U četvrtfinalu Jovanov je bio bolji i do Italijana Markusa Zadra 23 -3.

-Riga open je jedan od pripremnih turnira. Izuzetno sam zadovoljan jer sam proverio formu i jer sam ostvario odličan rezultat. Sledeći ispit je Grčka open, zatim Galebov trofej i Koracija open. Sada je vreme da se skupljaju bodovi za Svetsku rang listu. Sada sam 20 na listi gde sam trenutno jer sam imao povredu i nisam izlazio na takmičenja tokom jednog perioda. Ipak nastavljam dalje i mislim da je realno da ostvarim plasman u prvih deset istakao je Draško Jovanov.

Miloš Gladović još jednom je potvrdio kvalitet na medjunarodnoj takmičarskoj sceni. Gladović je u kategoriji do 58 kilograma osvojio srebrno odličje. Posle prvog kola u kome je bio slobodan, Gladović je u četvrtfinale pobedio Belgijanca Anas Zbiri Akura 24 -14. U polufinalu je bio bolji od Francuza Kilijana Boneta 22 -21.
-U polufinalu sam pobedio Francuza u zadnjim sekundama dok sam u finalu izgubio od Irca. Zadovoljan sam pokazanim na ovom takmičenju. Posle skidanja kilograma, uspeo sam da se oporavim dobro, spremim za nastup i budem na visokom nivou tokom takmičenja.Mada ostaje žal jer sam želeo zlatnu medalju. Ipak idemo dalje, šta je tu je. Moram da analiziram greške, kao i dobre strane i da na narednom takmičenju pokušam ispraviti to što ne valja istakao je Miloš Gladović, reprezentativac Tekvondo asocijacije Srbije.
Nikola Vučković izgubio je u borbi za medalju u konkurenciji do 68 kilograma. U U četvrtfinalu eliminisana je Iris Jović Vujaković 19 -1 od Habi Niare (Francuska)

© Copyright 2021 Beogradska Tekvondo Asocijacija. Sva prava zadržana.