Add more content here...

Mandićeva zlatna, Bogdanovićeva vicešampionski u Rigi

Odlične vesti stižu iz prestonice Letonije. Milica Mandić i Tijana Bogdanović još jednom su obradovale srpsku sportsku javnost. Milica Mandić trijumfovala je na „Riga Openu 2018“ turniru G1 klase i osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 73 kilograma.
Ubedljivo kako smo i navikli kada je u pitanju srpska šampionka u polufinalu savladala je Norvežanku Elizu Frazier Haugen rezultatom 16:0. U borbi za šampionsku titulu i Ceciliju Kastro Burgos iz Španije rezultatom 12 :0. O finalnom duelu Mandićeva kaže:
– Zadovoljna sam borbama, pogotovo finalnom jer sam radila sa protivnicom iz Španije od koje sam izgubila na Evropskom prvenstvu. Drago mi je da sam nastavila sa dobrim rezultatima. Ovo mi je priprema za Grand Prix u Mančesteru. Ima još prostora za napredak i radujem se novim turnirima istakla je Milica Mandić, srpska trofejna reprezentativka.
Tijana Bogdanović ( do 53 kg) iz Letonije dolazi sa vicešampionskim zvanjem. Ona se u konkurenciji do 53 kilograma okitila srebrnim odličjem. U četvrtfinalu Bogdanovićeva je pobedila Austrijanku Kristina Šoeneger 5:7. Srpska šampionka u polufinalu je bila bolja i od Mađarice Luce Patakfalvi 6: 0. Ipak u duelu za zlato sa Ruskinjom Tatianom Kudašovom odlučile su nijanse i završen je 11 :10 u korist Ruskinje.
-Osvojila sam srebrnu medalju posle četiri borbe, bilo je naporno ali sam zadovoljna jer sam popravila neke greške koje sam imala od ranije. Prva je bila protiv Turkinje, druga protiv Austrijanke treča protiv Madjarice i u finalu sam Radila sa Ruskinjom Kudasovom. Izgubila sam rezultatom 11-10 i napravila sam malu grešku koja me je koštala poraza. Ipak Ruskinja je prvi nosioc i veoma dobra protivnica tako da mi je drago da znam da sam skoro rame uz rame sa njim-istakla je Tijana Bogdanović.
Na tatamiju Riga Opena u borbi za odličje odnosno do četvrtfinala došla je i mlada Teodora Jović ( do 46 kg) koja je izgubila od Marija Smirnove (Rusija) 27 :47 . U konkurenciji do 62 kg Nadja Savković je ostvarila identičan učinak. U četvrfinalu 12 -6 od Jone Magdaleno Albizu iz Španije.

© Copyright 2021 Beogradska Tekvondo Asocijacija. Sva prava zadržana.