Add more content here...

Orlići srećno u Argentini

Srpski olimpijski tim otputovao je put Argentine gde će se od 2. do 12. oktobra nadmetati na YOG čiji je domaćin ove godine Buenos Aires.
Naši mladi i trofejni reprezentativci Nadica Božanić (do 63 kg), Dušan Božanić (do 73) i Bogdan Bulat (do 55 kg) braniće boje Srbije na ovom takmičenju. Nadica Božanić, aktuelna svetska juniorska šampionka spremno dočekuje predstojeće nadmetanje.
-Ponosna sam i na brata i na sebe jer smo uspeli da se izborimo za ovo takmičenje. Tokom kvalifikacija za Olimpijske igre mladih u Tunisu, neposredno pre Svetskog prvenstva, imala sam protivnice iz dve težinske kategorije do 59 i 63 kilograna što je ceo proces činili znatno težim. Na tom takmičenju osvojila sam srebro čime sam izborila vizu za Argentinu- rekla je Nadica Božanić za naš sajt.
O očekivanjima na najvažnijem sportskom događaju za mlade olimpijce, svetska juniorska šampionka kaže:
-Ovo takmičenje je posebno jer su to Olimpijske igre ali za sportiste naših godina. Učinićemo sve da kao i do sada na najbolji način branimo boje Srbije i da se i sa ovog takmičenja vratimo sa medaljama. Moj brat i ja želeli bi smo posebno da se ovom prilikom zahvalimo profesorima iz Elektrotehničke škole Zemun na razumevanju za naše sportske obaveze – istakla je Nadica Božanić.
Bogdan Bulat mladi trofejni srpski reprezentativac na kvalifikacijama u Tunisu u aprilu ove godine, izborio je vizu za Argentinu. Bulat se sa četiri pobede plasirao na OI mladih.
-Ponosan sam i srećan što sam postao deo naše olimpijske porodice. Naporno sam trenirao sa mojim trenerom Draganom Jovićem i jeda čekam da krenemo u Buenos Aires. Čast mi je što ču sa još 15 mladih sportista predstavljati našu zemlju i mogu da obećam da ću dati sve od sebe da osvojim medalju- rekao je Bogdan Bulat.
Porodica Božanić na Olimpijskim igrama mladih ima još jednog predstavnika. Dušan Božanić osvajač bronzane medalje na juniorskom SP ističe da su mu svi protivnici dobro poznati.
-Kao i mojoj sestri jako mi znači učešće na ovim Igrama. Uspeli smo da ostvarimo odličan rezultat na kvalifikacijama kao i kasnije na Svetskom prvenstvu u Tunisu. Od tada smo imali smo dosta takmičenja i učestvovali smo na šest kampova tokom letnjeg perioda. Sve protivnike dobro znamo i uvereni smo da ćemo i ovoga puta obradovati sve naše u Srbiji odličnim rezultatima-rekao je Dušan Božanić.

Reč trenera
Draga Jović naš trofejni trener navikao je srpsku sportsku javnost na uspehe svojih izabranika.
-Na kvalifikacijama za Olimpijske igre mladih Bogdan Bulat je izborio vizu i od tada se vredno pripremao za sve što ga očekuje u Argentini. Kao i uvek očekivanja su velika ali ne na takav način da bi se izvršio pritisak na takmičare, jer treba imati u vidu da su to još uvek deca. Za sve mlade olimpijce ovo će biti odlično iskustvo za kasnije za Letnje Olimpijske igre – istakao je Dragan Jović.
Jugoslav Nastasić, trener reprezentacije TAS ističe da su za Olimpijske igre mladih Božanići imali najmanje 49 dana na različitim trening kampovima.
-Uradili smo sve što je do nas da oni budu maksimalno spremni. Nadamo se najboljem, Nadica je bila prva a Dušan treći na kvalifikacijama što znači da imaju dobre pozicije. Za njih je ovo kruna karijere kada su u pitanju njihove godine. Još od pionirskog uzrasta drže kontinuitet odličnih rezultata i nadamo se da će nas opet obradovati -rekao je Jugoslav Nastasić.

© Copyright 2021 Beogradska Tekvondo Asocijacija. Sva prava zadržana.