Add more content here...

Nadica Božanić se pozlatila u Parizu

Nadica Božanić još jednom je obradovala sve ljubitelje tekvondoa u Srbiji. Mlada srpska šampionka osvojila je zlatnu medalju na French open-u u Parizu, turniru G2 klase u konkurenciji seniora (do 62 kg). Posle Kroacija opena ovo je druga zlatna medalja na velikim medjunarodnim takmičenjima za Božanićevu za manje od sedam dana.
-Neverovatan osecaj, treće zlato za redom u seniorskoj konkurenciji i jos na turniru G2 ranka koji mi donosi duple bodove. Konkurencija je bukvalno bila paklena. Radila sam sa takmičarkama iz različitih zemalja a u finalu sam dobila protivnicu iz Koreje koja mi je predala u trećoj rundi dok je rezultat bio 30:2 -rekla je za naš sajt Nadica Božanić.
French Open je poslednje takmičenje u 2018. godini kada je u pitanju mlada srpska šampionka.
-Presrećna sam sto se završilo na ovaj nacin. Naredni period me ocekuje oporavak od povreda i mali odmor , a nakon toga pripreme za sledeću sezonu. Ovu godinu ću sigurno pamtiti kao najbolju sezonu do sada. U 2019.-oj me očekuje veliki broj novih izazova, a ja ću se potruditi da dam maksimum i ostvarim ciljeve, za početak da izborim mesto u reprezentaciji i da se kvalifikujem za Svetsko prvenstvo koje ce se održati u aprilu –istakla je Nadica Božanić.
Put do uspeha nikada nije lak ali da se sve može potvrdjuje mlada srpska šampionka. Božanićeva ni ovoga puta nije zaboravila da istakne izuzetnu podršku.
– Zahvaljujem matičnom treneru Jugoslavu Nastasiću i svom klubu TK Imperium, pomoćnom treneru Danilu Vukelicu, kondicionom treneru Vladi Radojčiću, porodici i prijateljima, razrednoj Jeleni Prnjak kao i školi ETS Zemun, TAS-u i OKS-u . U subotu i nedelju navijamo za Danila i brata Dušana i poželela bih im puno sreće-rekla je Nadica Božanić.

© Copyright 2021 Beogradska Tekvondo Asocijacija. Sva prava zadržana.