Add more content here...

Božanić se pozlatio u Parizu, Varda vicešampionski, Lončar bronzani

Otvoreno prvenstvo Francuske u Parizu u nastavku takmičenja reprezentaciji Tekvondo asocijacije Srbije donelo je još tri vredne medalje. Posle Nadice i Dušan Božanić se pozlatio ali u konkurenciji juniora do 68 kilograma. Zvanjem vicešampiona okitio se I junior Vukašin Varda (do 45 kg) dok je u istoj uzrastnoj konkurenciji Nikola Lončar (do 63 kilograma) osvojio bronzano odličje.
Od učešća na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu ovog oktobra, Božanić je sa zlatnim odličjem iz Pariza ostvario i 17-tu pobedu u nizu, odnosno četvrto zlato na velikim medjunarodnim takmičenjima – Galeb Belgrade Trophy G1, Romanija open G1, Croatia open G1 i sada Paris open G2.
-Sve su ovo rezultati u proteklih mesec i po dana. Pariz je turnir ranga G2 i ujedno odlično završnica sezone. Posebno mi je drago što smo Nadica i ja zajedno osvojili zlatne medalje. Želeo bih da se pre svega zahvalim našim trenerima Jugoslavu Nastasiću I Danilu Vukeliću, svim našim drugarima u našem klubu, TK Imperium. Prijateljima i porodici kao i svima u Elektrotehničkoj školi u Zemunu, na nesebičnoj podršci. Nadam se da ću sledeće godine uspeti da osvojim medalju i na juniorskom Evropskom prvenstvu- istakao je mladi Dušan Božanić.
Sve ljubitelje tekvondoa odličnim vestima iz Pariza obradovali su I mladi Vukašin Varda i Nikola Lončar. Reprezentativci Srbije i članovi TK Eurošped osvojili su dva vredna odličja. Varda ( do 45 kg) se iz Pariza vratio sa vicešampionskim zvanjem, dok se Lončar okitio bronzom u kategoriji do 63 kilograma.
-Gledajući sveukupni učinak zadovoljni smo rezultatima u Francuskoj -rekao je Mario Dujić trener TK Eurošped. -Vukašin Varda je bio odličan. U prvom kolu pobedio je sjajnog Francuza, u drugom Španca ali je u trećem meču Marokanac bio bolji. Nikola Lončar je od početka bio ubedljiv pre svega pobedama nad Špancem u prvom kolu, zatim je slavio protiv domaćih takmičara u drugom i trećem kolu. Ipak četvrti duel sa trikolorima nije doneo željeni rezultat. Ipak moramo biti zadovoljni bronzom koju je osvojio u izuzetno jakoj konkurenciji od 24 takmičara u kategoriji.
Mario Dujić se osvrnuo i na učešće Damira Fejzića tokom prvog takmičarskog dana Otvorenog prvenstva Francuske.
-Damir Fezić je radio u olimpijskog kategoriji do 80 kilograma. U prvom kolu je pobedio odličnog Korejca da bi u drugom kolu izgubio od Aron Kuka 15 :13. Treba naglasiti da je rezultat kao i borba u potpunosti izjednačena što rezultat najbolje govori a Kuk je treutno najbolji takmičar na svetu u ovom kategoriji -istakao je Mario Dujić.

© Copyright 2021 Beogradska Tekvondo Asocijacija. Sva prava zadržana.