Add more content here...

Milica, Vanja i Ana na Finalnom GP

Na poslednjem turniru u 2018. godini, finalnom Gran priju G8 u gradu Fudžairi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima učestvuje najboljih 15 boraca sa olimpijske liste. Boje Srbije brane srpske sportske dive Milica Mandić (+67), Ana Bajić (+67kg) i Vanja Stanković (-49kg) na čelu sa trenerima Draganom Jovićem i Vanjom Babićem.
Finalni Gran pri G8 okupiće najbolje iz četiri ženske i četiri muške olimpijske kategorije, dok poslednje mesto ostaje rezervisano za domaćina (ukupno 16 boraca učestvuje po kategoriji).
-Kao i svake godine na kraju sezone učestvujemo na finalnom Gran priju, koji nosi duplo više bodova nego ostali GP turniri ili na primer kontinentalno prvenstvo. Veoma je oštra konkurencija, budući da je top 15 boraca sa olimpijske liste na ovom turnir i ne postoje dva treća mesta, već se radi borba za bronzanu medalju. Takmičenje je već samo po spisku takmičara izuzetno jako, a na to treba dodati i napornu sezonu koja je uzela mnogo snage i energije.Svesni smo svega toga i veoma smo svi motivisani da konačno osvojimo prvu medalju sa finalnog Gran prija – istakao je Dragan Jović, trofejni trener reprezentacije Tekvondo asocijacije Srbije.
Na dosadašnjim izdanjima ovog takmičenjima jedino je Milica Mandić bila u polufinalu ali u borbi za bronzu je izgubila.
-Sada imamo i taj motiv pored onog najbitnijeg, a to je skupljanje što više poena za Olimpijske igre u Tokiju. Od naših takmičara uspele su da se plasiraju Vanja, Tijana, Milica i Ana, međutim Bogdanovićeva ne učestvuje zbog promene kategorije. Ove tri takmičarke su dovoljno kvalitetne da se bar neka od njih domogne medalje i verujem da mogu- rekao je Dragan Jović.
Dok se Olimpijske igre u Tokiju približavaju, ovo je jedan od turnira na kome će 127 boraca iz 39 zemalja pokušati da osvoji vrlo važne poene koje im omogućavaju da uđu u sam vrh olimpijske liste.
Srpska reprezentativka i trofejna takmičarka Ana Bajić snage će odmeriti u kategoriji preko 67 kilograma.
– Prošle nedelje smo odradili završni deo priprema i turnir u Zagrebu na kojem sam uzela zlato,sto mi je dalo vetar u ledja. Za mene je ovo prvo učešće na Finalnom Gran priju i vrlo sam uzbudjena. Žreb za sad znamo, ako ne dodje do izmena. Sam turnir je po sebi težak jer ipak je to TOP 16 ali korak po korak i nadam rezultatu istakla je Ana Bajić.
Odlično raspoloženje pred početak takmičenja deli i Vanja Babić trener Ane Bajić.
-Pripremili smo se dobro. Osvajanjem zlatne medalje na poslednjem test takmičenju, Kroacija openu smo potvrdili odličnu formu i očekujemo jako dobar rezultat u Emiratima- rekao je Vanja Babić.

© Copyright 2021 Beogradska Tekvondo Asocijacija. Sva prava zadržana.