Add more content here...

Trijumf Orlova na Kroacija openu


Nastavak vrhunskih rezultata na medjunarodnoj takmičarskoj sceni ukratko su opis učešća srpskog tekvondo tima prvog dana Kroacija openu u Zagrebu, turniru G1 klase.
U generalnom plasmanu reprezentacija Tekvondo asocijacije Srbije osvojila je najviše bodova čime je zauzela lidersku poziciju i trofej namenjen najboljoj ekipi. Seniori su skupili 58 dok su dame sa 65 bodova zajednički doprineli još jednom vrhunskom rezultatu na medjunarodnoj takmičarskoj sceni. Odličan start imali su i juniori koje kao i kadete očekuje nastavak nadmetanja na drugom takmičarskom danu u Zagrebu.
Kod seniora pozlatili su se Tijana Bogdanović ( do 53 kg), Nadica Božanić ( do 62 kg), Ana Bajić ( preko 73 kg) i Nikola Djurdjević ( do 74 kg). Dimitrij Nagajev ( do 58 kg) iz Hrvatske se vraća sa zvanjem vicešampiona. Bronzanim medaljama okitili su se Aleksandra Radmilović ( do 63 kg), Damir Fejzić ( do 74 kg) i Danilo Vukelić (preko 87 kg).
Predrag Kovačić prvi čovek Tekvondo kluba Azija I trener reprezentacije nije krio oduševljenje ostvarenim rezultatom na Kroacija openu
-Izuzetno uspešan dan za nas. Ponovo smo pokazali na jednom od najjačih turnira u Evropi da Srbija postaje prava sila u tekvondou. Seniori i seniorke zauzeli su prvo mesto ekipno, juniori i kadeti su bili odlični ali će se tek u nedelju znati njihov ukupni poredak istakao je Predrag Kovačić.
Odlične rezultate prokomentarisao je i Dragan Jović, prvi čovek TK Galeb i trener reprezentacije koji je istakao značaj učešća na ovako jakim medjunarodnim takmičenjima.
-Nama je ovo samo još jedan turir u nizu. Naravno da sam zadovoljan rezultatima a više od toga načinom na koji su ostvareni. Mladi takmičari sazrevaju u prave borce i pružaju sve bolje partije.
Već iskaljeni su još jednom potvrdili kvalitet. Dimitri Nagajev već treći turnir za redom ulazi u finale. Danas je Dimitri napravio oko 90 poena u 4 borbe. To je zaista neverovatno. Tijana je ponovo na pobedničkom postolju. Samopouzdanje će se sigurno podići na viši nivo za predstojeci i to poslednji turnir u sezoni za nju Pariz open. Tu će prvi put probati kategoriju do 57 kilograma rekao je Dragan Jović.
Mlada ali već trofejna takmičarka Nadica Božanić (TK Imperijum) i na Kroacija openu potvrdila je nesumnjivi kvalitet.
-Duško i ja već drugo takmičenje za redom zajedno osvajamo zlatne medalje. Ova medalja mi jako znaci zato sto mi je trece zlato u seniorima i to na ovako prestižnom takmičenju. Protivnice su dosta starije i imaju više iskustva. Ipak uspela sam da spremim taktiku za svaku sa pomoćnim trenerom Danilom Vukelićem koji je takodje učestvovao na takmičenju i osvojio bronzanu medalju. Zahvaljujem se svom matičnom treneru Jugoslavu Nastasiću, pomoćnom treneru Danilu Vukeliću, bratu Dušanu na neverovatnoj podrsci kao i ostalim drugarima iz tima. Pozdravljam ovim putem svoju porodicu i drugare koji su me bodrili iz Srbije kao i svoju razrednu Jelenu Prnjak i svoju skolu ETS Zemun. Sledece nedelje nas već ocekuje jos teži turnir, u pitanju je Paris Open koji ima rank G2 i nadamo se najboljem rekla je Nadica Božanić.
U Zagrebu je trijumfovao i mladi Nikola Djurdjević član TK Omega. U velikom finalu bio je bolji od odličnog Muhameda Jildiza iz Turske.
-Izuzetno sam zadovoljan i drago mi je da sam ostvario ovako veliki uspeh naročito posle drugog mesta na Evropskom juniorskom prvenstvu. Sakupljam bodove za reprezentaciju i nastavljam dalje sa radom – rekao je Nikola Djurdjević član TK Omega

© Copyright 2021 Beogradska Tekvondo Asocijacija. Sva prava zadržana.