Add more content here...

Sjajan uspeh na SP u Meksiku!

GUDALAHARA (MEKSIKO), – 20.11.2022 – Sjajan uspeh naše reprezentacije na SP za seniore u Meksiku! Za nama je najvažniji tekvondo događaj ove godine i sa ponosom možemo da kažemo da je reprezentacija Srbije na ovom takmičenju briljirala i osvojila čak 5 medalja.

Zlatne medalje osvojili su Mehdi Khodabakhshi i Nadica Božanić.
Srebrnu medalju osvojila je Aleksandra Perišić.
Bronzane medalje osvojili su Tijana Bogdanović i Stefan Takov.

U sveukupnom plasmanu Srbija je zauzela četvrto mesto, u ženskoj konkurenciji bili smo treći dok smo u muškoj bili peti.

Mehdi Khodabakhshi je proglašen za najboljeg muškog takmičara. Ovo je njegova druga zlatna medalja na SP. Prvu je osvojio 2015. godine nastupajući za reprezentaciju Irana. On je postao prvi tekvondoista koji je došao do dva svetska zlata nastupajući za dve različite države ali i prvi tekvondoista koji je Srbiji doneo zlatnu medalju na SP. Svojim nastupom ispisao je istoriju nacionalnog i svetskog tekvondoa. On je radio u kategoriji -87kg. Uz sve to, pokazao nam je, da iako često vidimo izuzetno mlade takmičare kako osvajaju medalje na najvažnijim takmičenjima, da nikada ne smemo da zanemarimo iskusne takmičare. Mehdi je u svojoj 31. godini u finalu savladao 9 godina mlađeg protivnika uprkost dužoj pauzi i operaciji kolena sa početka ove godine.

Nadica Božanić je svoju zlatnu medalju izborila u kategoriji -73kg i ovo je njena prva medalja na SP ali da joj predstoje veliki uspesi najavila je još 2018. osvojivši srebro na Olimpijadi mladih u Buenos Ariesu.

Aleksandra Perišić nastupala je u kategoriji -67kg gde je došla do srebrne medalje. Za nju je ovo druga važna medalja u ovoj godini jer je u istoj kategoriji izborila zlato na Evropskom prvenstvu u Tirani.

Tijana Bogdanović za sobom ima dva izuzetna olimpijska ciklusa i može da se pohvali srebrom iz Ria 2016 i bronzom iz Tokia 2020 kada je nastupala u kategoriji -49kg. Ovaj put na tatami je izašla u kategoriji -53kg i pokazala nam da je snažan protivnik i težim takmičarkama pobedivši 3 dobre protivnice. Ovo je njena druga bronza na SP, prvu je osvojila u kategoriji -49kg 2015. u Rusiji.

Stefan Takov je u kategoriji -74kg ovogodišnji šampion Evrope i trećeplasiranu u svetu. Zlato mu ove godine nije izmaklo ni u Tirani kada je u istoj kategoriji nastupao na EP za mlađe seniore (do 21. godine).

Ove izuzetne takmičare pratili su iskusni treneri – Dragan Jović Gale, Predrag Kovačić i Veljko Savićević kojima takođe čestitamo.

Sjajan rezultat na ovom SP u Meksiku daje nam nadu da ćemo u OI Pariz 2024 gledati rekordan broj predstavnika Srbije i osvojiti rekordan broj medalja. Istorija našeg tekvondoa nije izdrazito duga ali je neverovatno bogata a mi smo ponosni što tu istoriju prvenstveno pišu klubovi članice BTA. U našem radu mi ćemo nastojati da nastavimo da podržavamo naše klubove i u saradnji sa njima da popularizujemo tekvondo sport u Beogradu a verujemo da ćemo za uzvrat od njih nastaviti da dobijamo rezultate kojima ćemo se ponosti.

© Copyright 2021 Beogradska Tekvondo Asocijacija. Sva prava zadržana.