Add more content here...

Set medalja na Evropskim igrama – tri medalje za Beograđane!

KRAKOV, POLJSKA (23.-26.06.2023.) – Održane su Evropske igre, važno takmičenje na kojem su tekvondoisti imali priliku da pored medalja osvoje i poene za kvalifikacije na OI Paris 2024 koje nas očekuju sledećeg leta.

Reprezentaciju Srbije u tekvondou činio je tim od 7 takmičara a njih troje vratilo se sa medaljama – Aleksandra Perišić, Nadica Božanić i Stefan Takov – svi iz klubova članica Beogradske tekvondo asocijacije.

Aleksandra Perišić, osvajačica zlatne medalje, borila se u kategoriji -67kg a u finalu je savladala protivnicu iz Španije.

Nadica Božanić, osvajačića srebrne medalje, nastupala je u kategoriji -73kg a bolja od nje bila je samo protivnica iz Turske sa kojom se srela u finalu.

Stefan Takov, osvajač bronzane medalje, takmičio se u kategoriji -74kg gde je stigao do polufinala.

Na kraju takmičenja Srbija je zauzela 6 mesto u konačnom plasmanu u tekvondou od 24 države koje su uzele učešće na ovom takmičenju.

Čestitamo osvajačima medalja i njihovim stručnim timovi i trenerima i zahvaljujemo se na tome što nastavljaju da Beograd i Srbiju postavljaju u sam vrh svetskog tekvondoa. Njihove naredne poduhvate pratićemo sve pažljivije jer je borba za Paris 2024 u punom jeku a naši reprezentativci u punoj snazi.

© Copyright 2021 Beogradska Tekvondo Asocijacija. Sva prava zadržana.