Add more content here...

Najuspešnija reprezentacija Evrope – Srbija

TALIN, ESTONIJA (24.-26.08.2023.) – Estonija je bila domaćin Evropskog prvensta u Olimpijskim kategorijama i Evropskog prvenstva za juniore a reprezentacija Srbije ostvarila je izuzetan učinak osvojivši čak osam seniorskih medalja i četiri juniorske. Od 12 osvojenih odličja do 11 došli su upravo takmičari iz klubova članica Beogradske tekvondo asocijacije.

Zahvaljuči sjajnim sportistima reprezentacija Srbije je seniorsko prvenstvo završila kao prvoplasirana u ukupnom plasmanu ali i u plasmanu žena i time potvrdila da je evropska sila u tekvondou ali i da su naši takmičari spremni da izađu na crtu najboljima i da ih pobede.

 

Juniorske medalje doneli su:

Ela Marić, zlato

Todor Vasilić, srebro

Miloš Mandić, srebro

 

Seniorska odličja doneli su:

Nađa Tešić, zlato

Aleksandra Perišić, zlato

Vanja Stanković, zlato

Ela Marić, bronza

Nadica Božanić, bronza

Stefan Takov, bronza

Miloš Golubović, bronza

Lev Korneev, bronza

 

Posebne čestitke svakako je zaslužila Ela Marić koja je nastupala u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji osvojivši dve medalje u tri dana takmičenja.

 

Beogradska tekvondo asocijacija čestita izvrsnim takmičarima i njihovim izuzetnim stručnim timovima i zahvaljuje im se na tome što su još jednom potvrdili da je Beograd grad tekvondoa! Nastupe naših seniora iz meseca u mesec pratimo sa sve većom pažnjom jer se Olimpijske igre u Parizu približavaju a turniri pred nama nosiće možda i ključne poene za njihovu kvalifikaciju.

© Copyright 2021 Beogradska Tekvondo Asocijacija. Sva prava zadržana.