Add more content here...

Jovan Knežević predsednik Beogradske tekvondo asocijacije: SSAB zvanično uz BTA

U srpskoj prestonici nema dileme. Sportski savez Beograda sada je i zvanično u članstvo primio Beogradsku tekvondo asocijaciju, jednu od najtrofejnijih granskih organizacija u našem glavnom gradu. Poznavaoci prilika u tekvondo sportu vrlo dobro znaju da BTA može da se pohvali da u svojim redovima ima zlatnu i srebrnu sa OI Milicu Mandić i Tijanu Bogdanović ali i klubovima sa brojnim podmlatkom koji na domaćoj i medjunarodnoj sportskoj sceni sa izuzetnim uspehom brani boje naše zemlje. Povodom odličnih vesti koje su stigle na adresu BTA rekao je za naš sajt Jovan Knežević predsednik BTA.
-Drago nam je da je Beogradska tekvondo asocijacija najzad primljena u porodicu Sportskog saveza Beograda, tamo gde joj je i mesto, prepoznata kao granski savez preko kojeg se ostvaruje opšti interes u tekvondo i paratekvondo sportu.
Jovan Knežević prvi čovek BTA istakao je sportsku snagu prestoničke tekvondo porodice.
-Naša organizacija okuplja klubove, takmičare i trenere čiji su sportski rezultati uzdigli ovaj sport na najviše grane, ne u samo u Beogradu i Srbiji, već i na medjunarodnom planu.U našim redovima su dve osvajačice olimpijskih medalja, i to prva zlatna olimpijska medalja za Srbiju, Milica Mandić i Tijana Bogdanović, olimpijska vicešampionka.
Planski i sistematski rad u u klubovima članovima BTA u svim uzrastnim kategorijama daje odlične rezultate. O njihovom radu najbolje govore ostvareni rezultati.
-Naši takmičari nosioci su i pregršt svetskih i evropskih medalja kako u seniorskoj konkurenciji tako i juniorskoj, kadetskoj pa i pionirskoj. Izuzetno smo zadovoljni jer smo po prvi put prošle godine dobili i medalju sa Svetskih olimpijskih igara mladih (YOG). Sve ovo nam govori da pored uspešnih prvotimaca imamo i njihove naslednike.

Na nedavno završenom Svetskom prvenstvu za paratekvondiste u Turskoj, sportisti BTA postigli su vrhunske rezultate.

-Ponosni smo na činjenicu da BTA ima i sjajne paratekvondiste. S obzirom da je ovo grana u povoju planiramo da i u njen razvoj i širenje uložimo velike napore i resurse. Neophodno je obezbediti stručni kadar za rad sa sportistima sa invaliditetom koji mora podrazumevati multidisciplinarni rad. Naš plan je jačanje veza sa gradovima u inostranstvu koji su razvili ovu granu sporta, kao i da šaljemo sportske stručnjake na seminare i ostručavanje, kao i da dovodimo najbolje kod nas. Širenje baze paratekvondista će biti sistemsko i verujemo da ćemo u vezi ovih planova imati finansijsku podršku grada Beograda kao i različitih sponzora- ističe Jovan Knežević.
Vrhunski rezultati sportista Beogradske tekvondo asocijacije još jedan su motiv više da se nastavi sa dosadašnjim sistematskim i planskim radom.
-Beogradska tekvondo asocijacija će se u narednom periodu fokusirati da omasovi naš sport. Želja nam je da uz podršku Sekretarijata za sport grada Beograda privučemo što više mladih i pokažemo im zašto je tekvando sjajan sport. Bavićemo se i jačanjem stručnog kadra, prevashodno onih koji rade sa mladima. Želimo da opravdamo ukazano poverenje i ulazak u Sportski savez Beograda. Spemni smo da se aktivno uključimo u rad SSAB i doprinesemo svojim stručnim znanjima Savezu čiji smo postali član -zaključio je Jovan Knežević.

© Copyright 2021 Beogradska Tekvondo Asocijacija. Sva prava zadržana.