Add more content here...

Istorijski uspeh zlato, srebro i dve bronze na EP u Dablinu

Srbija je još jednom dokazala da je tekvondo velesila. Sa Evropskog prvenstva u olimpijskim kategorijama u Dablinu, Orlovi se vraćaju sa čak četiri medalje. Zlatom Tijane Bogdanović ( do 49 kg), srebrom Nadice Božanić ( do 67 kg) i bronzama Milice Mandić ( preko 67 kg) i Budimira Krivokuće ( do 80 kg).

Tijana Bogdanović trijumfom na trećem Evropskom prvenstvu u u olimpijskim kategorijama u Dablinu još jednom je obradovala srpsku sportsku javnost.

U konkurenciji do 49 kilograma još jednom je pokazala da je neprikosnovena. Posle osvajanja zlatne medalje Bogdanovićeva je rekla:

-Bio je ovo jako naporan dan. Ovaj sistem takmičenja je izuzetno zahtevan jer mogu da učestvuje više takmičara iz iste zemlje ukoliko su se kvalifikovali preko kvalifikacionih turnira. Bila sam prvi nosilac  i umesto da sam imala neku olakšicu na ovom takmičenju, ubačena sam u granu sa svim osvajačima medalja sa kvalifikacionih turnira.

Iako je put do najvišeg stepenika pobedničkog  postolja bio izuzetno naporan. U četiri meča Tijana Bogdanović je ostvarila isto toliko pobeda i uspela da trijumfuje i okiti se prvim zlatom na Evropskom prvenstvu u olimpijskim kategorijama.

-Na moju sreću pobedila sam sve protivnice i okitila se najsjajnijim odličjem. Nadam se da će ova medalja biti podstrek za drugare iz tima za koje tek predstoji takmičenje. Ovo zlato mi je bilo potrebno za podizanja samopouzdanja pred finalni Gran pri u Moskvi iduće nedelje .ada ću znati da li sam se direktno plasirala za Tokio.Daću sve od sebe da to i ostvarim –rekla je Tijana Bogdanović.

Mlada i pespektivna takmičarka Nadica Božanić je oduševila u Dablinu. U eliminacijama, prve dve borbe deklasirala je protivnice iz Francuske i Velike Britanije sa 20 poena razlike. U  polufinalu bila je  bolja od Ruskinje Julije Zajceve rezultatom 21 : 19 . Na žalost u borbi za zlato Doris Pole predstavnika Hrvatske je imala više sportske sreće

-Kruna dvanaestogodisnjeg rada – srebrna medalja na Evropskom prvenstvu. Ovo odličje je potvrda vrhunskog kvaliteta. Posle  juniorskih medalja  došla je i prva seniorska.Najlepsi mogući  zavrsetak sezone ! Znao sam da Nadica može da napravi veliki rezultat još kad je kao mala devojčica zakucala na vrata Tekvondo kluba Imperijum i počela da trenira ! Od tada do danas smo prošli dug put ali sve se to danas ostvarilo. Napravili smo najbolji rezultat i ja sam prezadovoljan-rekao je Jugoslav Nastasić, trener Nadice Božanić.

Dragan Jović, sportski direktor i prvi trener TAS sasvim sigurno ima puno razloga da bude zadovoljan.

-Rezultat je dosta dobar čak i najbolji do sada na Evropskom prvenstvima. Zaista verujem da naš tim može i korak više od ovoga jer su dve borbe  izgubljene za medalju. Vanja Stankovic na zlatni poen i to sa povredom dok je Ana Tepavac  u poslednih 10 sekundi  izgubila medalju. Drago mi je da je muški tim proradio i da se vraćamo i sa jednom medaljom Budimira Krivokuće. Na žalost Dimitrij Nagajev je zbog povrede ostao u Beogradu a njegov nivo je već na visini Evropske medalje. Nadica koje je najmladji član tima je bila fantastična.

Dragan Jović je istakao izuzetnu podršku koju takmičari Tekvondo asocijacije Srbije imaju.

-Pohvale prvo idu takmičarima, a onda i celom Upravno odbroru TAS-a kao i Ministarstvu omladine i sporta kao i Olimpijskom komitetu Srbije koji brinu o ovim sportistima. Bez tih podrški teško da bi uspeli da sve ovo osvojimo. Sada se već okrećemo sledećim sportskim izazovima a to je finalni Grand Pri i da završimo godinu. Nadam se da ćemo u Novu godinu ući kao kvalifikovani za Tokio istakao je Dragan Jović.

Milica Mandić koja se sa svakog takmičenja vraća sa vrednim odličjima i sa ovog EP vraća se sa bronzanim odličjem i vrednim bodovima.

-Drago mi je da sam osvojila medalju, ali ipak nisam zadovovoljna svojim izdanjem danas. Ovo je bio dobar test turnir za Gran Pri  finale. Čestitam Tijani, Nadici i Budi na sjajom uspehu! Hvala Draganu Joviću i celom našem timu  na podršci! Zahvaljujem se i Ministarstvu za omladinu i sport i Olimpijskom komitetu Srbije što nam uvek pružaju podrsku i veruju u nas istakla je Milica Mandić.

Budimir Krivokuća u Dablinu je imao dvostruki razlog za slavlje. Evropskim odličjem okitio se baš na rođendan.

– Ne znam kako bih nazvao ovaj uspeh koji je toliko velik u ovom momentu za mene. Još mi je draže što je to bilo baš danas jer mi je danas 26. rodjendan. Treniram od malih nogu i sve sam posvetio sportu i najzad sam osvojio prvu veliku medalju. Želim da se zahvalim celom timu koji me je podržavao tokom priprema i danas tokom takmičarskog dana.Najzad sam shvatio koliko je važno da se prati taktika do kraja i da se izdrži do kraja. Takodje sam danas postao svestan i šta znače sve medalje koju su osvojile Milica i Tijana do sada. Hvala i mom treneru Galetu koji je znao da me vrati kada je bilo najvažnije. Hvala i mom ocu koji me je uveo u ovaj sport i naučio prve korake kao i celoj porodici koji uvek uz mene istakao je Budimir Krivokuća

© Copyright 2021 Beogradska Tekvondo Asocijacija. Sva prava zadržana.