Add more content here...

Andrea vicešampionski, Relja bronzani


Andrea Bokan i Relja Ivković obradovali su sve ljubitelje tekvondoa u Srbiji. Evropsko prvenstvo za kadete u gradiću Marina Dor u Španiji, drugog takmičarskog dana Orlićima je donelo još jedno srebro i bronzu.
Mladi reprezentativci TAS, Andrea Bokan okitila se vicešampionskim zvanjem u kategoriji do 44 kilograma dok je bronzu osvojio Relja Ivković u kategoriji do 41 kilograma.
Andrea Bokan odlično je počela učešće na EP pobedom nad reprezentativkom Nemačke. Na isti način je nastavila i savladala takmičarku iz Hrvatske u drugom a zatim i predstavnicu Grčke u trećem kolu. U polufinalu Andrea Bokan bila je bolja i od druge predstavnice Nemačke u kategoriji do 44 kilograma. Ipak u finalu Ruskinja je našla slabu tačku srpskoj reprezentativki i uspela da osvoji zlato.
-Drago mi je da sam osvojila medalju mada ostaje žal za zlatom. Ipak, ovo je druga evropska kadetska medalja i zato sam izuzetno srećna. Uspela sam da nastavim niz kada je u pitanju medjunarodna konkurencija. Htela bih da se zahvalim svim trenerima sa kojima sam vežbala i koji su mi bili podrška na putu do medalje -istakla je Andrea Bokan.
Da se riznica Tekvondo asocijacije Srbije dopuni sa još jednom evropskom medaljom, pobrinuo se Relja Ivković u kategoriji do 41 kilograma.
-Do sada sam osvajao odličja na G turnirima što je takođe veoma važno a sada sam sve materijalizovao u ovoj evropskoj medalji. Ovo je veliki uspeh jer sam pobedio Rusa u prvom kolu, kao i Mađara, do danas aktuelnog evropskog prvaka. Uvek neugodan protivnik reprezentativac Azerbejdžana u borbi za medalju. Uvek može bolje ali važno je da sam zadovoljan rezultatom- istakao je Relja Ivković.

© Copyright 2021 Beogradska Tekvondo Asocijacija. Sva prava zadržana.