Add more content here...

Tradicionalni međunarodni Galebov trening kamp

Tradicionalni Galebov letnji tekvondo kamp održaće se 24. put u nizu od 12. do 26. avgusta u Vrnjačkoj banji. Okupiće se preko 500 takmičara iz 24 zemlje i sa pet različitih kontinenata – Srbija, Grčka, Kanada, Hrvatska, Mađarska, Francuska, Bosna, Kipar, Iran, Velika Britanija, Rusija, Švajcarska, Meksiko, Brazil, Egipat, Austrija, Nemačka, Italija, Francuska, Oman, Rumunija, Bugarska, Norveška, Amerika, Španija. Ovo je najveći tekvondo kamp u Evropi, ali i jedan od najvećih u svetu.

U periodu od dve nedelje, u Vrnjačkoj banji okupiće se ne samo srpska elita na čelu sa Milicom Mandić, Tijanom Bogdanović, Vanjom Stanković, Nađom Savković, Aleksandrom Radmilović, Serđom Stević, Bogdanom Bulat, Nadicom Božanić, Dušanom Božanić i ostalima, već i olimpijski, evropski, svetski, Gran pri šampioni iz celog sveta.

Galebov letnji kamp predstavlja dugogodišnju razmenu znanja sportista i trenera, saradnju brojnih timova koji će dve nedelje biti gosti Galeba, najtrofejnijeg srpskog tekvondo kluba. Tradicija će biti nastavljena i ove godine kada će u Brnjačku banju stiči gosti iz Irana, Grčke i drugih zemalja sa kojima Galeb ima saradnju razmene sportista već nekoliko godina unazad, i koja ima izuzetan značaj posebno na razvoj mlađih uzrasnih kategorija. Takođe, ovo je ujedno i mesto na kome se šampioni svih uzrasta pripremaju za napornu sezonu – između ostalog Gran pri u Kineskom Tajpehu, Olimpijske igre mladih, Poljska Open.

Treninge će voditi Dragan Jović, organizator Galebovog letnjeg kampa, najbolji tekvondo trener sveta 2017. ali i najbolji trener Srbije u izboru OKS-a. Pored njega, kao i prethodnih godina, pridružiće mu se Sejed Kalife i Reza Imanzade, iskusni treneri sa Azad Univerziteta, koji dolaze sa veoma jakom ekipom boraca, osvajačima svetskih, azijskih medalja, reprezentativcima Irana, jedne od najjačih nacija u tekvondou.

– Ovo je 24. kamp koji naš klub organizuje u Srbiji. Vrnjačka banja je naše dobro poznato mesto na kome se poslednjih 12 godina okupljamo svakog leta, dok Hotel Zepter ispunjava sve uslove za najbolji trening. Ove godine imamo učesnike iz 24 zemlje, veoma sam ponosan na kvalitet boraca. Veliki broj tako iskusnih i trofejnih borca znači samo jedno, a to je odličan trening i sjajnu atmosferu što je svakako zaštitni znak našeg kamp – rekao je Dragan Jović, organizator Galebovog letnjeg kampa.

Tokom dve nedelje kadeti, juniori i seniori radiće na novim tehnikama, ali i taktikama dok u Vrnjačku banju dolaze i deca mlađeg uzrasta kojima treninge vode treneri TK Galeb – Uroš Todorović, Stevan Rašić, Ninoslav Babić, Milan Bogdanović, Milan Milovanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© Copyright 2021 Beogradska Tekvondo Asocijacija. Sva prava zadržana.