Add more content here...

Terzić i Ljubojević oduševile na Beograd open-u

Beogradska tekvondo asocijacija predstavila se na šestom Beograd Open-u, Medjunarodnim sportskim igrama osoba sa invaliditetom. Trofejne reprezentativke, Jelena Terzić evropska i svetska šampionka u paratekvondou i Dijana Ljubojević, šampionka Srbije, bile su u dvostrukoj  ulozi na ovoj tradicionalnoj sportskoj manifestaciji. Trofejne takmičarke su se ne samo predstavile u disciplinama u kojima već godinama osvajaju medalje, već su bile i organizatorke ovog segmenta Beograd open-a.

-Ideja je zapravo bila promocija sporta koji je dostupan za sve. Upravo to je bila ideja koja nas je vodila sve ovo vreme. Svaka od nas se predstavila kroz ono što najbolje zna. Dijana kroz forme, dok sam ja imala prezentaciju borbi. Veliku zahvalnost dugujem mojoj drugarici iz reprezentacije Mariji Mičev, svetskoj vicešampionki koja mi je pomogla da na najbolji mogući način pokažemo i prikažemo šta i na koji način mi radimo i treniramo –rekla je Jelena Terzić.

Beograd Open je organizovan po šesti put a ove sezone paratekvondisti su se predstavili kroz borbe i forme a sve u organizaciji SSOIB i Beogradske tekvondo asocijacije. Igre je otvorio Velimir Knežević, predsednik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda.

Velimir Knežević je uz pozdrav učesnicima i gostima Beograd open-a zahvalio na podršci u organizaciji Beogradskoj tekvondo asocijaciji

-Uveren sam da će ovaj sport biti još popularniji kako kod nas tako i u svetu a vi ste svakako pioniri u popularizaciji tekvondoa -rekao je Velimir Knežević.

Dijana Ljubojević, prvakinja Srbije u paratekvondou, inače članica TK Lola i Goran Torbica uspešni paratekvondista, član TK Dunav, predstavili su forme sa kojima učestvuju na takmičenjima.
Učesnici Beograd opena predstavili su svoje veštine i u sklopu poligona sa elementima tekvondo tehnike, koji je izazvao veliku pažnju. Poligon je bio inkluzivan tako da su ravnopravno na njemu učestvovale sve osobe bez obzira na njihov hendikep. On se sastojao iz pet delova a brzina je bila od presudne važnosti. Ova aktivnost je zabavila prisutne i publiku a za rezultat je imala čak 15 novih članova i članica u paratekvondo klubovima.

O utiscima sa Beograd open-a Dijana Ljubojević kaže:

-Moj drug iz reprezentacije Goran Torbica i ja predstavili smo se formama. Mi se takmičimo u konkurenciji slepih i slabovidih. Veoma nam je važno da smo mogli da predstavimo sve na čemu smo radili u periodu koji je za nama i damo podsticaj onima kojima je potreban a to je da je sport dostupan svima -rekla je Dijana Ljubojević.

Beograd Open su međunarodne sportske igre osoba sa invaliditetom, a ove godine paratekvondo je imao značajno mesto na događaju. Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda, podržava paratekvondo i želi na sve načine da utiče na njegovu popularizaciju, kako među populacijom osoba sa hendikepom, tako i u javnosti.

Dogadjaju je prisustvovala i Darinka Timotijević, generalni sekretar BTA, kojoj su logističku podršku pružile i paratekvondistkinje Jelena Terzić i Dijana Ljubojević. Organizatori se ovom prilikom posebno zahvaljuju arbitrima Eleni Janevski, Jovani Ivanović i Nemanji Živkoviću kao i Milanu Todoroviću koji je bio u ulozi tehničke podrške. Takođe, veoma značajnu podršku u realizaciji događaja pružio je volonter Dragan Živković, kao i predstavnici klubova Dunav i Lola, Oliver Prgomet i Violeta Ićitović. Oficijalni fotograf bio je Miroslav Đurica a voditelj događaja Živko Bošković.

© Copyright 2021 Beogradska Tekvondo Asocijacija. Sva prava zadržana.