Add more content here...

Pioniri, kadeti, juniori i seniori na Prvenstvu Beograda- Jović: Zdravlje svih učesnika na prvom mestu

U organizaciji Beogradske tekvondo asocijacije u Sportskoj dvorani Ranko Žeravica održano je Prvenstvo Beograda za pionire, kadete, juniore i seniore. Na takmičenju je učestvovalo 250 takmičara, od kojih je snage u formama odmeravalo 50 tekvondista dok se 200 boraca nadmetalo u borbama na četiri borilišta.

-Prvenstvo Beograda je organizovano prema svim preporukama Kriznog štaba i Ministarstva zdravlja odnosno Ministarstva omladine i sporta- rekla je Darinka Timotijević, generalni sekretar Beogradske tekvondo asocijacije. -Uz takmičare i kao i dozvoljenog broja trenera, Prvenstvu Beograda su  prisustvovala samo službena lica. To takođe znači da na ovom takmičenju nismo imali publiku. Takmičari su  dolazili u tačno određenom periodu kada su njihove uzrastne kategorije bile na programu. Pre početka takmičenja i merenja, svakom učesniku  se merila telesna temperatura. Ukoliko je neki učesnik imao  temperaturu iznad 37 stepena Celzijusa ili druge znakove respiratornih infekcija ne bi mu bilo dozvoljeno učešće na takmičenju. Na svu sreću čitavo takmičenje je proteklo dobro, i nimo imali ni jednog učesnika sa bilo kojim simptomom.

Tekvondo je prvi borilački sport u Srbiji koji je prekinuo pauzu izazvanu pandemijom virusa Covid 19 organizacijom nacionalnih šampionata. Sada je to jednako uspešno nastavljeno i na Prvenstvu Beograda.

-Za tekvondo i sport uopšte je veoma važno da život ne stane, odnosno da nastavimo sa aktivnostima ali sada u nešto drugačijim okolnostima. Zdravlje svih učesnika na Prvenstvu Beograda je prioritet i u skladu je bila i čitava organizacija  ovog takmičenja istakla je Vladana Jović, potpredsednica Beogradske tekvondo asocijacije.

Takmičenje u Sportskoj dvorani Ranko Žeravica pratili su i generalni sekretar Tekvondo asocijacije Srbije Miroslav Krklješ kao i Nina Peković -Savić, predstavnica Sportskog saveza Beograda.

U generalnom plasmanu A klasa ( pioniri, kadeti, juniori i seniori ) najuspešniji su bili takmičari Herkulesa, drugo mesto je pripalo Aziji dok su trećeplasirani tekvondisti Galeba.  U konkurenciji pionira A klasa prvo mesto osvojili su mladi takmičari Herkulesa, vicešampionsko zvanje otišlo je u riznicu Galeba dok je treća Azija. Kod kadeta A klasa najuspešniji su bili tekvondisti Azije, drugi su takmičari Feniksa dok su na trećem mestu borci Imperiuma. Juniori  (A klasa) Azije ovo Prvenstvo Beograda završili su na prvom mestu, drugoplasirani je Herkules,  dok su bronzani takmičari Galeba. U konkurenciji seniora (A klasa) najbolji su predstavnici Azije, drugo mesto pripalo je Imperiumu dok su takmičenje na  trećem mestu završili borci Herkulesa.

U formama ( A klasa)  najuspešniji su takmičari Vidikovca, drugo mesto osvojili su predstavnici Kobre dok je treći Imperium.

Najuspešniji takmičari Prvenstva ( A klasa)  su senior Nikola Bajić (Imperium), seniorka Jana Ruljić ( Azija), junior Nikola Ostojić (Feniks) i juniorka Jelena Stamenković (Lav), kadet Marko Stojanović (Feniks), kadetkinja Sara Bulatović (Imperium), pionir 8 -9 godina Mihajlo Milošević (Herkules) pionirka Milica Antić (Galeb), 6-7 godina Neda Petrić ( Herkules), 10-11 godina Balša Čalija ( Herkules), 10 -11 godina Zorana Veljković (Imperium).

© Copyright 2021 Beogradska Tekvondo Asocijacija. Sva prava zadržana.