Add more content here...

Marija bronzana, Nikola na korak do medalje

Na putu za Paraolimpijske igre u Tokiju,  jedna od stanica bila je i Koreja, tačnije „Čunčeon open 2019“ međunarodno paratekvondo prvenstvo. Prvotimci TK Lola i TK Kobra, članovi Tekvondo asocijacije Srbije, naše nade za 2020, osvojili su vredne bodove. Marija Mičev okitila se bronzanim odličjem dok je Nikola Spajić bio na korak od medalje i ostvario plasman na peto.

Marija Mičev okitila se bronzanim odličjem u konkurenciji K44  do 58 kilograma.

-Marija je osvojila bronzanu medalju.  Važno je istaći da su borbe radili  po pravilima koji važe u tekvondo sportu, u smislu da je prvi put jačina udarca na elektronskom oklopu bila podešena na 25. Treba imati u vidu da se jačina koja se ocenjuje kod paratekvondista,  kreće od 15 do 18. Izuzetno smo srećni što smo u postojbini tekvondo sporta uspeli da osvojimo vredne bodove. Sledeća stanica je takmičenje u  Jordanu- istakla je Violeta Ićitović, trener paratekvondo reprezentacije TAS.

Nikola Spajić u kategoriji K 44 do 75 kilograma u Koreji, na žalost,  bio je na korak do odličja i ostvario je plasman na peto mesto.

-Generalno Koreja i Jordan su izuzetno jaki turniri. Nikolina kategorija je najbrojnija i najjača. Izgubio je od  Koreanca koji je bio prvi. Imali smo nesreću da smo došli u 12 sati noću zbog kašnjenja aviona a meč je radio već u 10 sati ujutru. Cilj je da Nikola radi sa najboljima i stekne iskustvo. Posle Koreje  očekuje nas takmičenje u Jordanu pa Milano a zatim i evropske kvalifikacije -rekao je Bojan Todorović, trener Nikola Spajića.

Violeta Ićitović istakla je da je Nikola odlično radio ovo takmičenje I da je zato ostala I žal za medaljom koja je ovog puta izostala.

-Želim da kažem da je Nikola dobro radio iako nije osvojio medalju. Prošao je prvo kolo. Njega takođe čeka Jordan, pa se nadam da će tamo uspeti da dodje do medalje.

© Copyright 2021 Beogradska Tekvondo Asocijacija. Sva prava zadržana.